Статии >

22.11.2018

КАК ДА СЕ ГРИЖИМ ЗА СУХАТА КОЖА ПРЕЗ ЗИМАТА

Смяната от топло към студено време представлява сериозен стрес за най-големия орган в човешкото тяло, особено за хора с по-суха и чувствителна кожа. С настъпването на зимния сезон нахлува по-студен въздух, вятърът става по-силен и пронизващ, влажността също намалява и се налага да използваме все по-често климатик или парно. Тези условия, на които сме подложени, неминуемо се отразяват на здравето и вида на кожата, която първа реагира на промените във времето. Именно поради този стрес за тялото ние трябва да се подготвим за зимните условия и да положим усилени грижи за кожата си. Хората, които са с тип суха кожа трябва да са още по-внимателни и постоянни с бюти рутината през зимния сезон.

Добрите новини са, че има множество начини, с които да противодействаме на негативното влияние на студа върху кожата. Ето някои от тях.

Започнете с честото овлажняване.

Тъй както влажността навън намалява, това се отнася и за водата в кожата ни. През зимата е възможно кожата да е често дехидратирана, което налага да я овлажняваме периодично. За целта използвайте мощен хидратант, благодарение на който кожата ще е добре овлажнена.

Хидратацията  обаче е процес, който трябва да протече и вътре в тялото, не само чрез външна намеса. За тази цел ще ви помогне витамин Е и омега-3 мастни киселини, било чрез прием на храна или хранителна добавка. Тези елементи са важни за кожата, тъй като се грижат за нейната еластичност.

Водата също е неизменна част от хидратацията, затова не забравяйте да пиете поне по 7-8 чаши на ден.

Не се къпете с гореща вода 

През зимата, когато е студено, най-изкушаващата мисъл е да се стоплим с горещ душ или вана. Но това не е много добър ход, защото горещата вода дехидратира кожата и косата. Ако обичате да се наслаждавате на релаксиращата атмосфера в горещата вана, имайте предвид, че така извличате водата от кожата си и естествените й масла, които я омазняват. Така кожата се изсушава прекалено, започва да се лющи, почервенява, уврежда се. Опитайте се, когато си вземате душ или вана, водата да е умерено топла, в никакъв случай гореща.

Плодовете да са част от дневното меню.

Това е важен момент за добрия вид на кожата, тъй като плодовете са сочни и помагат за хидратацията. Витамините в тях подхранват кожата по естествен път, а антиоксидантите се борят със свободните радикали и я защитават от вредните влияния.

Избягвайте агресивни почистващи продукти.

В момента фармацевтичният пазар предлага огромно разнообразие от продукти с фини и изчистени формули, които се грижат за кожата, почистват я, без да й вредят с тежки и агресивни съставки. Възползвайте се от това и употребявайте само продукти с нежна и деликатна формула, които ще подхранват и защитават кожата ви възможно най-добре.

Подхранвайте с алое вера.

Това прекрасно растение има много полезни качества, като едно от тях е подхранването на сухата кожа в дълбочина. Гелът от алое вера е незаменим в тази си роля да облекчава усещането за суха, раздразнена кожа, както и да намалява зачервяването й.

Кокосовото масло е благодат за кожата.

Това е едно от най-добрите масла, което подхранва прекрасно сухата кожа. Също така я предпазва от възпаления, допълнително изсушаване и може да се комбинира с маски за лице, лосиони за тяло или да се използва самостоятелно.

Хидратиращи маски.

Не само през лятото, но и през зимата трябва да подхранваме и овлажняваме кожата с подходящите маски за лице. Разнообразието от хидратиращи маски е огромно, като едни от най-добрите съставки са мед, мляко, банан, ягоди, етерични масла, авокадо, зехтин.

Защитете устните.

Тънката и деликатна кожа на устните страда най-много през зимните месеци. Предпазвайте я като нанасяте редовно овлажняващ балсам с нежни съставки. Изберете балсам за устни, с който се чувствате добре и наистина защитени от студа и сухия въздух.

Не забравяйте кожата на ръцете.

Често сме фокусирани върху деликатната кожа на лицето и забравяме, че кожата на ръцете също страда вследствие на студеното време. За да я подхранвате, овлажнявайте я редовно, нанасяйте хидратиращ или по-мазен крем, за да компенсирате загубата на естествени масла.

Вземете Вашата клиентска карта Сейба и спестявайте, докато пазарувате. Всеки месец специални предложения www.ceiba.bg