Статии >

10.07.2018

Лице и слънце - как да предпазим кожата

В началото на пролетта настъпва време да помислим за подходяща грижа за деликатната кожа на лицето. Слънчевите лъчи са приятни и всички обичаме да сме повече време навън, но е важно да се грижим правилно за кожата и да я защитим от изгаряне и поява на пигментни петна. Ето няколко  съвета как да предпазим кожата през пролетта.

Нанасяйте крем на лицето всеки ден

Със затоплянето нуждата от добра слънцезащита нараства неимоверно. Дори и в облачни дни, когато слънцето трудно пробива с лъчи, нанасяйте крем или лосион, преди да сложите грим и да излезете навън,

Мажете се 30 минути преди да излезете

Ако ви предстои излизане навън, добре е да се намажете поне 20-30 минути преди това. Кожата на устните е много деликатна и фина, затова е препоръчително там също да нанасяте балсам със защитен фактор поне 30.

Проверявайте срока на годност на продукта

Ако ползвате слънцезащитна козметика от миналия сезон, уверете се, че не е изтекъл срокът й на годност. Активните съставки в слънцезащитните продукти могат да загубят своята ефективност, затова е важно да проверявате стриктно срока на годност.

Не забравяйте челото и линията на косата

Много често, когато нанасяме слънцезащитен продукт на лицето, забравяме да намажем челото и зоната при линията на косата. А това са много деликатни части, които изискват задължително да бъдат добре защитени от слънцето.

Нанасяйте често крем

За да предпазите добре нежната кожа на лицето е важно да нанасяте слънцезащитен продукт през определен интервал от време. Честотата на нанасяне зависи най-вече от фактора на защита на избрания от вас крем.

Внимавайте с ексфолирането

През пролетта и лятото, когато по-дълго време сме изложени на пряка слънчева светлина, не е препоръчително да ексфолираме кожата така често, както през есента и зимата. Причината е, че ексфолирането прави кожата доста по-чувствителна към слънчевите лъчи и отнема от горния защитен слой на кожата, заедно с отстраняването на мъртвите клетки.

Слагайте по-малко грим

През топлите месеци най-добре за кожата е да не слагате прекалено много грим, който допълнително замърсява и запушва порите.

Не се страхувайте от слънцето

Слънчевите лъчи ни помагат да произвеждаме по-голямо количество от хормона серотонин, наричан „хормон на щастието“. Това е и причината в топли дни да се чувстваме по-безгрижни и щастливи в сравнение със зимните месеци, когато настроението ни е по-вяло.

Важно е да сте винаги със слънцезащита на лицето и тялото, да не правите много дълги, а умерени слънчеви бани и ще можете спокойно да се насладите на прекрасното време!

Вземете Вашата клиентска карта Сейба и спестявайте, докато пазарувате. Всеки месец специални предложения www.ceiba.bg